itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Mladen Pleše - čovjek svih sistema

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nije danas imao dlake na jeziku Ozren Matijašević, šef HUS-a. Vodio je prosvjed radnika upropaštenih tvrtki na splitskim Prokurativama. Kritizirao je Vladu, stare i novu, pravosuđe, institucije, a našao je mjesta i da odgovori glavnom uredniku Jutarnjeg lista Mladenu Plešeu, koji ga napao u svojoj kolumni.

"Pleše je bio u većini guzica političara koji su bili na vlasti"

"Otvorim novine. Jutarnji list. Mladen Pleše. Čovjek svih sistema, bio je u većini guzica političara koji su bili na vlasti. I on meni drži lekciju i stavlja mi u usta nešto što nisam izrekao. Sramota je da je taj čovjek urednik krasnim ljudima profesionalcima koji rade u Jutarnjem, da im on diktira što će oni pisati. Da još jednom ponovim. Nije ovo prosvjed protiv hrvatske Vlade koja je 100 i nešto dana na vlasti. Nije ta vlada kriva za Adriachem, brodogradnju, Dalmacijavino, Trimot, ali jesu hrvatske Vlade prije njih. Zadaća je vlasti i Vlade da stvori uvjete i da se bori za očuvanje proizvodnih mjesta. Umjesto toga, stvaramo gubitke, svaki dan se gube radna mjesta", pokušao je Matijašević objasniti Plešeu, koji očito nije shvatio što sindikati predvođeni HUS-om žele poručiti vladajućima.

"Lako je onima koji su dobili mukte Slobodnu Dalmaciju sada pljuvati po nama"

Medija i Nina Pavića, gazde Mladena Plešea, dotaknuo se i predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić. I njemu se nije svidio ton pojedinih tekstova koji su kritizirali sindikate.

"Oni koji nas u zadnje vrijeme blate, pišu o nama sramotne stvari, pitam ih imaju li savjesti da napišu istinu. Ili su možda zaboravili na Vjesnik? Niti jednu jedinu riječ u obrani Vjesnika. Lako je onima koji su dobili mukte Slobodnu Dalmaciju sada pljuvati po nama", bio je vrlo oštar Šegvić.

Kako i neće. Mladen Bajić i njegovi ljudi još se muče sa istragom posljednje privatizacije Slobodne Dalmacije. Kad smo zadnji put provjeravali, prije koji mjesec, izvidi su još bili u tijeku... Šteta što Matijašević nije nešto rekao o privatizaciji. Prvo je bio uvjeren da je dosta toga sumnjivo, onda se predomislio pa je ustvrdio da ništa nije sumnjivo... Tko zna? Vjerojatno je nakon ovog posljednjeg neugodnog iskustva sa prezaštitnički prema Milanoviću nastrojenim Plešeom, opet promijenio mišljenje.

Status: Bijeda novinarstva
Lokacija: Split
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: