itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sanja Kalambura

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Sanja Kalambura sutra će na sjednici Vlade biti razriješena te dužnosti. Razlog je da se protiv nje vodi postupak zbog zlouporabe položaja i ovlasti, ali i to što joj je na zagrebačkom Općinskom sudu izdana lažna potvrda, greškom službenice. Branila ju je i ministrica Holy koja je izjavila kako je odbačaj optužnice protiv Kalambure u tijeku.

Kalamburina potvrda je izdana greškom službenice???

Ponukani njenim izjavama djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost poslali su priopćenje u kojem tvrde kako je Sanja Kalambura, kao i djelatnici Fonda, čak mjesec dana prije raspisivanja natječaja znala da će biti imenovana na mjesto direktorice, a bez ikakvog javnog natječaja njen je brat dobio posao konzulanta prema nalogu ministrice Mirele Holy.

- Gđa. Kalambura je dugogodišnja suradnica i prijateljica ministrice Holy, koja je znala od prvog dana stupanja na dužnost, da je protiv iste podnesena optužnica. Dokaz tome je i izmjena uobičajenog teksta natječaja za imenovanje direktora Fonda s dodatno unesenim prednostima koje ima pojedini kandidat, kao i izmjena rečenice koja definira uvjerenje nadležnog suda o kaznenom postupku- piše u priopćenju djelatnika Fonda koji tvrde da je takve izmjene teksta natječaja donio Upravni odbor Fonda kojeg je Holy imenovala bez da su se te promjene uvele u Statut.

Napominju i kako je Holy naložila svom pomoćniku, Davoru Škrlecu, da nađe način da angažira Dejana Kalamburu, brata Sanje Kalambure, na poslove konzultanta za otpad, a to je učinjeno bez ikakvog javnog natječaja.

- Gospodin Škrlec je "potiho", prije dva mjeseca uredio da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sklopi s gospodinom Dejanom Kalamburom ugovor, za obavljanje konzultantskih poslova, bez ikakvog javnog natječaja.

Dodaju i kako imenovani ne obavlja poslove konzultanta za Fond koji ga plaća, niti poslove za koje je angažiran  u prostorijama fonda, već u prostorijama  Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link|

0 comments: