itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Korupcija na Cvjetnom

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Vodoopskrba i odvodnja, gradska vlast i Hoto grupa osnovali su, kako kažu, neovisnu komisiju koja će istražiti odakle potječe intenzivan smrad na Cvjetnom trgu i u Centru Cvjetni. Neugodni mirisi u središtu grada povremeno se javljaju posljednjih mjeseci, no proteklih dana, tvrde i stanari i prolaznici, smrad je bio nepodnošljiv. Toga su svjesni i u spomenutom šoping centru. Kažu da im smrad doslovno tjera kupce.

Što smrdi, trebate pitati vlasnika Centra Cvjetni. Počelo je prije nekoliko mjeseci, a kako se priča, problemi su nastali zbog preuskih cijevi na koje su priključili i odvodne cijevi Centra – kazao je konobar jednog od kafića na Cvjetnom.

Isto misli i predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad Marijan Oljica koji je, kaže, primio niz pritužbi građana na “mirise” Cvjetnog.

– Iako u Vijeću nismo dobili pisanu primjedbu, svakodnevno dobivamo informacije o problemu na Cvjetnom. Prije gradnje trgovačkog centra trebalo je izmijeniti staru infrastrukturu, no to nije učinjeno, pa je jasno zbog čega je problem nastao – kazao je Oljica.

Najgore kad pada kiša

Nesnosan smrad muči i trgovce cvijećem koji se nalaza odmah uz odvodne šahtove.

– Smrad je neizdrživ. Najgore je kada pada kiša ili kada je jako vruće. Iz šahtova se širi smrad po cijelom trgu, a sve je intenzivniji. Nitko ne zna što se događa, no ljudi se žale jer je jako neugodno – kazala je vlasnica cvjećarnice na Cvjetnom.

Inače, gradska vlast idući mjesec planira početi obnovu Cvjetnog trga.

==== A ne bi me začudilo da to Bandić već zna, pa zato i forsira obnovu Cvjetnog trga da bi kroz nju obavila ( i zamaskirala ) rekonstrukcija kanalizacije - naravno na račun svih nas prireznih obveznika. Jer 10 mil. kuna koje je trebalo utrošiti za tu svrhu, je odavno potrošeno !

Je l' netko vidio dok se gradio centar da je kopano prema velikom kolektoru u Frankopanskoj ulici ? Nije ? Pa onda ništa čudnog, postojeća kanalizacija NE može progutati bitno povećane količine otpadnih voda i negdje je moralo zapeti. A lova koju je investitor dao za komunalnu naknadu pri ishođenju građevinske dozvole ( navedenih 10 miliona kuna ) je Holding "rasprčkao" tko zna gdje sve ne !!!

Korupcija, zbog koje nema detaljih pregleda izvedenih zahvata na infrastrukturi, odgovorne je za sav smrad iz kanalizacijskog sistema, a zna se tko je u gradu ogovoran za korupciju.

A šta je tu čudno? smrad kriminala, mita i korupcije. pa eto, i g*vna smrde kad su na hrpi... zagrebačkim trendseterima i elitnim fufama želim ugodnu kupnju u svjetskom šoping centru serijskog kilera i krimosa.

Ne smrdi na Cvijetnom trgu. Smrdi na trećem katu zgrade gradskog poglavarstva gdje stoluje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. On već punih dvanaest godina kao stručnjak za sve određuje svojem pročelniku za prostorno uređenje Davoru Jelaviću kome i pod kojim uvjetima treba dati građevinsku dozvolu. Davor Jelavić samo bezuvjetno sluša svojeg šefa Bandića.

A tko je nakon zahvata HOTO.vih radnji dao zeleno svijetlo.... Nek s eotvore kanalizacije pa ce te vidjet sto ce izaci na svjetlo... prao se novc putem kanalizacije... Sto je jos normalno kod nas i po propisima u nasoj jadnoj zemlji...?

Zanimljivo da prije HOTO zahvata na Cvjetnom trgu tog smrada nije bilo. Pametnome dosta.

Komunalna naknada pri ishođenju građ. dozvole se plaća zbog potrebe da se objekt bezbolno interpolira u prostor koji originalno za to nije bio opremljen. Iz tih se novaca trebaju izgraditi prilazne ceste ( niti jedna nova, samo ulaz u podzemnu garažu ), kanalizaciju, vodovodnu infrastrukturu, pojačati infrastrukturu javnog prijevoza za tu lokaciju ... Što je od toga napravljeno - vjerojatno ništa, a govna kada-tada isplivaju na površinu. Skupa sa svojim smradom.

Hmm, ne bi me čudilo da prije gradnje trgovačkog centra nije izmijenjena stara infrastruktura koja u tom slučaju ne može prihvatiti povećani priljev pa se fekalne vode negdje zadržavaju ili čak izlijevaju. No isto tako, treba pripaziti da cijela ova priča o iznenadnoj pojavi smarada nije samo "dobar alibi" Bandiću za od već ranije najavljeno preuređenje plohe Cvjetnog trga – za koje većina građana smatra da je u vrijeme krize bahato i nepotrebno trošenje gradskih sredstava. Dakle, oprezno s preuranjenim komentarima....

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: