itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Zarobljavanje države u privatne interese

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ako se pogleda ukupan broj imenovanja i razrješenja u devet državnih poduzeća i to JANAF-u, Hrvatskim šumama, Croatia Airlinesu, Hrvatskoj pošti, Agenciji za regionalni razvoj, HRT-u, HEP-u i Hanfi, ispada je da je Kukuriku koalicijska vlast izvršila više promjena i imenovanja u javnim poduzećima nego sve dosadašnje vlade od 2000.-2011. zajedno!

Taj podatak objavio je integrityobservers.eu naglašavajući da su imenovanja i razrješenja većinom provedena bez natječaja, odnosno tako da se politički pogodovalo članovima stranke kao i članovima obitelji dužnosnika.

"To je jedan od oblika zarobljavanja države u privatne interese, što je problem, koji se u Hrvatskoj manifestira još od 90-ih godina prošlog stoljeća. Vlada, koja je glasove birača dobila upravo na nadi u promjenu ovakvih trendova, ne samo da ih je nastavila, već je i razina zarobljavanja države postala najekstremnija u novijoj povijesti RH", naglašava se u analizi.
====

Hrvatska je oduvijek zarobljena u privatnim interesima. Nikad nije bilo drugačije, a ovi sada na vlasti samo rješavaju problem elite koja u ovim trenucima raspada kapitalizma nema gdje više uvaljivati svoje kćeri, žene, ljubavnice... Sada se to samo bolje vidi.

SVE BRANŠE, osobito marketinške, PR, umjetničke, filmske, akademije...sve je to odavno visokokorumpirano.

ništa oni ne čiste. stare samo maknu u stranu (na jednakoj plaći) i postave svoje jednako tako nesposobne ili čak nesposobnije jer su potpuno novi na tom poslu i nemaju nikakvo radno iskustvo (osim stranačkih skupova i lizanja guzice). samo gomilaju uhljebe. izmišljaju toplu vodu u vidu kozmetičkih zakona i imaju obraza prigovorit privatnim poduzenicima da "ne preuzimaju rizike u poslovanju". milanović je sve nervozniji i čudi se kako ekonomija nikako da krene i zašto su svi nezadovoljni.

Treba uhljebiti sav taj nakot.

Nisu ovi sada na vlasti nikakvi komunisti. Naravno da sa pozicija kamenjarsko-ustaške Hrvatske, oni djeluju lijevi, ali zapravo su čisti kapitalistički talog.

Ovo ti nisu drugovi. Ovo su ti dame i gospoda. Ili ti misliš da su "izvrsni" zaista drugovi? Neoliberalno-kapitalistička korporativna kvaziobrazovana (građanski rat u Finskoj) BAGRA!


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|

0 comments: