itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Krivotvorenjem potpisa do zemljišta

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Anka i Vinko Vujević, koji već godinama tvrde i nastoje dokazati kako se Stipe Gabrić Jambo nezakonito uknjižio na veliko i atraktivno zemljište u podsljemenskoj zoni koje je poslije prodao, ustrajani su u pravnoj borbi da se dokaže kako je navedena parcela ostavština Anke Vujević.

Teško bolesna Anka Vujević je povodom odbijene žalbe na Županijskom sudu u Zagrebu na "nezakonito rješenje" kojim se saborski zastupnik Stipe Gabrić Jambo uknjižio na zemljište u Zagrebu, podsjetila je kako se "radi se o predmetu nad kojim i USKOK vodi postupak koji je povezan sa akcijama "Gruntovec" i "Dubai" zbog izbjegavanje plaćanja poreza na navedeno zemljište.

"Konkretno, radi se o Saborskom zastupniku Stipi Gabriću Jambi koji se putem krivotvorenih ugovora uknjižio na moju ostavštinu Gornje Vrapče" govori Anka Vujević i podsjeća na rješenje zagrebačkog Općinsko suda iz 19. svibnja 2006.

"Rješenje je na nezakonit način dostavljeno telefonskim putem da dođem osobno u Gruntovnicu po Rješenje od strane voditeljice z.k.odjela Renate Čiček a zna se kako je to regulirano zakonom o općem upravnom postupku", žali se Vujević. "Navedeno Rješenje se dostavilo Mili Vukosavu koji je u to vrijeme bio mrtav iako su imali taj podatak, a nigdje se ne spominjem ja, Vujević Anka, kao njegova zakonska nasljednica" upozorava ona na još jedan u nizu propusta u ovom postupku.

"Uknjižbu je izvršio zemljišno knjižni referent Damir Žitnik čovjek koji je bio pritvoren još od USKOK-ovog postupka baš za ovo kazneno djelo i protiv kojega je isti organ podigao optužnicu u ovom slučaju, konkretno zbog izdavanja nezakonitih požurnica", ističe nasljednica spomenutog zemljišta još jednu "zanimljivu podudarnost"u ovom slučaju.

Status: Ukradeno
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HSS
Pravomoćnost: Moćno pravo

Link

0 comments: