itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Limenkovo’ zemljište pod istragom USKOK

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Odlukom Poglavarstva iz 2007. godine zagrebačka je gradska vlast odlučila Maaestro gradnji ustupiti četiri tisuće četvornih metara na Trešnjevci, u zoni visoke stambene gradnje, u zamjenu za gotovo 23 tisuće četvornih metara u novozagrebačkom naselju Sloboština, budućoj lokaciji limene barake koju je gradonačelnik Milan Bandić Zagrepčanima predstavio kao poklon brandenburške prijestolnice.

Ubrzo je pak ustanovljeno da će njemački “dar” porezne obveznike stajati 30 milijuna kuna. Iako je sudski vještak Damir Kurfürst procijenio da je vrijednost zemljišta u Sloboštini 953 kune po četvornom metru, a na Trešnjevci dvije tisuće kuna, Zagreb je odlučio isplatiti i 12 milijuna kuna Maestro gradnji, tvrdeći da se radi o razlici tržišne vrijednosti zamijenjenog zemljišta.

Zbog utaje poreza od gotovo 1,3 milijuna kuna direktor Maestro gradnje Marijan Bijelić, koji živi u Austriji, te još dvanaest osoba, s kojima je on rodbinski povezan, nepravomoćno su osuđeni na karlovačkom Općinskom sudu početkom veljače na trogodišnje i dvogodišnje uvjetne kazne.

Status: Ukradeno
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link

0 comments: