itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Organizirani politički kriminal

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, podnesena je kaznena prijava zbog velike afere izgradnje ZET-ove kućice od 70 kvadrata za tri milijuna kuna i obnovu drvenog paviljona na Tuškancu za 2,1 milijun kuna.

Prijavu je podnijela politička stranka Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret, koji ističu da kao podnositelji te kaznene prijave još uvijek nisu dobili odgovor nadležnih organa. Iz stranke tvrde kako se zapravo radi o pljačkaškom pohodu Bandića njegovog kuma i izvođača radova na spomenutim objektima, Milana Penave. Penava je izgradio i najnoviju WC "lakrdiju" vrijednu 1,5 milijuna kuna na okretištu tramvaja na liniji Dubec i Dubrava.

"Državno odvjetništvo i USKOK-a da je pljačka usmjerena na prikupljanje novaca za predizbornu kampanju Milana Bandića. To je organizirani politički kriminal i pljačkaški pohod na građane Grada Zagreba. Od Državnog odvjetništva i USKOK-a tražimo hitnu istragu", stoji u prioćenju stranke upućenom medijima.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link