itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Jakovčić odobrio financiranje magle

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Istarski župan Ivan Jakovčić i proslavljeni hrvatski znanstvenik Miroslav Radman danas su potpisali Sporazum o razvijanju originalnog projekta mjerenja antioksidacijskog potencijala mediteranskih namjernica.

Ravnatelj Mediteranskog instituta iz Splita Miroslav Radman je rekao kako nije slučajno da je prva znanstvena aktivnost Mediteranskog instituta u Istri. "Publicirali smo rad da je oksidacija osnova smrti stanica. Sve propada zbog toga. Antioksidansi su korisni. Našli smo ih u malim životinjicama i malim bakterijama koje su neuništive. U našim namirnicama možemo mjeriti koji je kapacitet u sprječavanju oksidacije. Mi želimo mjeriti kvalitetu života, uspoređivati i praviti izbore", kazao je Radman te dodao da će u Istri sve to moći raditi brže i efikasnije.

Istraživat će se utjecaj konzumacije istarskih proizvoda na organizam čovjeka

Istarski župan očekuje da će taj projekat biti dobro financiran i od strane Europske unije, ali podsjeća da prvo oni moraju uložiti neka sredstva. Objasnio je da će se u biti istraživati utjecaj konzumacije istarskih proizvoda na organizam čovjeka. "Prva će mjerenja uključivati voće i povrće te maslinova ulja i crno vino.

Status: Pseudo-intelektualna elita
Lokacija: Pula
Opseg: Na račun građana
Podobnost: IDS
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: