itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Huligani su oni koji su pokrali državu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zagreb je sinoć svjedočio najvećim "Facebook" prosvjedima jer se okupilo nekoliko tisuća ljudi (neslužbeni izvori tvrde čak 5.000), a prvi put su ime se pridružili i oporbeni političari. U sada već standardnom rasporedu, prosvjedi su se s Cvjetnog trga preselili u Radićevu ulicu, a nakon toga su krenuli prema središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, a potom do zagrebačkog HDZ-a gdje su skinuli stranačku zastavu i zapalili je na sveopće oduševljenje. Pri tome su zapjevali "HDZ znaj, svemu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj".

Skandiranja postaju sve maštovitija, no nažalost zbog novinarske pristojnosti najzanimljiviji dijelovi se ne mogu napisati. Ipak, posebne osmijehe izazvao je transparent "Mijenjam Jacu za Gadafijevu devu (može i jednogrba)". Sinoćnja specifičnost je bila činjenica da policija prosvjede nije kordonima zaustavila u Radićevoj ulici već iza Kamenitih vrata. Vrlo vjerojatno se radi o poučku od ponedjeljka, kada su shvatili da im se može prići sa sjeverne strane Radićeve ulice.

- Na Markovu trgu više se ništa ne može promijeniti, jer se više nikakav prijedlog ne sluša. Oni nisu poslušali ni glas 716.000 građana koji su tražili referendum o Zakonu o radu - kazao je Lesar, optužujući vladajuće da žele izbore prolongirati do veljače 2012. Kajin je pak kazao kako nisu prosvjednici huligani, već su huligani oni koji su na vlasti bez izbornog legitimiteta.

- Huligani su oni koji su pokrali državu, a sad se ne žele maknuti s vlasti. Mafija je pokrala državu, ali neće više dugo - kazao je zastupnik IDS-a dodajući kako bi svatko morao imati pravo doći na Markov trg.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: