itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Mladinea: Oštetili Fond za dodatnih 4,5 milijuna kuna

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

USKOK je proširio istragu protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea i vlasnika tvrtke "Odlagalište sirovina" Mihe Zrnića Marinovića.

Njih dvojica se terete zbog zloporabe položaja i ovlasti. Na svojim internetskim stranicama je USKOK objavio da je nakon sklapanja ugovora o sanaciji bazena crvenog mulja i otpadne lužine iz bivše tvornice glinice u Obrovcu 24. prosinca 2006. godine, po dogovoru s Mladineom Zrnić Marinović Fondu poslao račune i privremene situacije za radove i građevinski materijal koji su izvedeni, nabavljani i naplaćeni temeljem drugih ugovora o sanaciji koje je tvrtka zaključila sa Fondom.

Dodaju kako je time "Odlagalište sirovina" ostvarila dobit koja joj nije pripadala od najmanje 4.515.398,70 kuna. Za isti iznos je oštećen Fond. USKOK "osnovano sumnja" da je tvrtka kaznenim djelima "zaradila" najmanje 9.515.398,70.

Status: Ukradeno
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: