itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Uhićena Vinka Cetinski

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Danko Končar ovlastio je Vinku Cetinski da u njegovo ime za 100 milijuna eura kupi veće površine zemljišta u Istri. Potrošila je 90 milijuna, za zemljište vrijedno tek 30 mil.

Bivšu doministricu turizma Vinku Cetinski i još četvoro osoba policija je večeras uhitila zbog sumnje u malverzacije tijekom kupovine zemlje u Istri za poduzetnika Danka Končara te štetu od 25 milijuna kuna.

Da, istina, privedena je. Smatramo da je to normalno postupanje policije kod takvih istraga. Više od toga ni mi ne znamo, pa ne možemo ni komentirati - rekla nam je Snježana Jerković, glasnogovornica Tonyja Cetinskog koji je u vrijeme našeg poziva bio na koncertu.

Vinka Cetinski kupovala je zemlju pa je tako postalo jasno da je agencija za nekretnine znala osnovati tvrtku na čije ime je naknadno kupljena nekretnina.

Vinka Cetinski bi par dana kasnije u ime Kermasa kupila istu tvrtku za nekoliko puta uvećanu cijenu od stvarne vrijednosti. Agencija bi također znala osnovati tvrtku za 20.000 kuna i prije no što je u njezino ime kupila nekretninu, Vinka Cetinski bi je u ime Kermasa kupila za milijun eura. Končar bi joj poslao novac za kupnju tvrtke, ona bi ga dala agenciji koja bi za 250.000 eura kupila zemljište i zajedno bi ga, naknadno unijeli u imovinu. Znala je i posredstvom agencije Vinka Cetinski pronašla bi vlasnika poljoprivrednog zemljišta koji je za svoj posjed tražio 100.000 eura. Agencija bi mu ponudila 600.000 eura uz uvjet da sebi zadrži duplo od traženog, 200.000 eura, a njima u gotovini vrati 400.000 na ruke.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: