itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kredibilitet HDZ-a i Jadranke Kosor više ne postoji

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nakon što je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec optužio načelnika policije Olivera Grbića da je obavještavao vrh HDZ-a o rezultatima istraga protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića te predlagao vladinim dužnosnicima da se počnu pisati anonimne kaznene prijave protiv vođa oporbe kako bi se uspostavila ravnoteža u broju istražnih postupaka, za komentar cijelog slučaja zamolili smo i predsjednika Ivu Josipovića.

Čačić: Potpuno vjerujem Polančecu, kredibilitet HDZ-a i Jadranke Kosor više ne postoji

'Grbić o istragama izvještavao vrh HDZ-a. Tražio je da se pišu anonimne prijave protiv oporbe!'

Nakon što ustvrdio da bi bio najsretniji da do svega toga nije došlo te da to nije istina, predsjednik Ivo Josipović je ipak istakao:

- U svakom slučaju cijeli slučaj valja pomno i temeljito istražiti. Ako je, naime, istina ono što je u svom iskazu kazao bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec onda je stvar iznimno ozbiljna.

Dakako, u ovom trenutku ništa ne prejudiciram, no u tom slučaju riječ je, naime, o udaru na same osnove ljudskih prava. Ali, i na cijeli sigurnosni sustav i njegovo funkcioniranje te, što je jednako važno, i na same temelje ustavno pravnog poretka. Zbog toga sam zatražio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice vezane uz optužbe Damira Polančeca - najavio je predsjednik RH Ivo Josipović.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: