itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Hitno naložiti DORH-u da zaštiti nacionalne interese

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

HSP je apsolutno protiv ulaska Hrvatske u EU, politički, stoga što RH ulazi u sustav gdje sa svojih jedan posto udjela u Europskom parlamentu neće moći odlučivati ni o čemu, a gospodarski stoga što zemlje iz tzv. mediteranskog kruga sada "lančano propadaju", a na fondove sjedaju oni najveći unutar EU, stav je predsjednika stranke Danijela Srba. Novinarima je novi član vrha HSP-a Petar Šale objasnio zašto stranka podnosi prijedlog za ocjenu ustavnosti i od Ustavnog suda i HTV-a traže jednakopravan status kada je riječ o objavi propagandnih spotova o prednostima ulaska u EU.

Javna televizija živi dobrim dijelom od pretplate, a pretplatnici nisu svi pobornici ulaska RH u EU pa stoga HSP traži da javna televizija emitira i HSP-ove spotove koji će građanima objašnjavati i negativne posljedice ulaska u EU. Primjerice, da proizvođači sira s Paga neće moći dobiti subvencije, osim ako razruše tradicionalne kamene zidove na pašnjacima – kaže Šale. Za HSP su spotovi o EU stupidni i sramotni, pogotovu oni koji propagiraju da će Hrvati moći raditi u EU, što je znak da RH ne može zaposliti svoje ljude, kao što to nije mogao učiniti Tito pa je podijelio svima putovnice.

– Jednako tako onda treba reći i da će u turizmu moći raditi Bugari i Rumunji, za dvostruko manje plaće, pa će tako sezonci iz Slavonije ostati bez sezonskih primanja u turizmu – kažu haespeovci. Srb i Šale upozoravaju hrvatsku Vladu da hitno mora naložiti DORH-u da zaštiti hrvatske nacionalne interese u Ini. Znaju i kako: do pravomoćne presude Sanaderu, glede optužbe da je primio mito i time predao veća prava mađarskom MOL-u, DORH treba blokirati imovinu Ini, kao i trgovanje dionicama.

Treba samo ostaviti neblokiranim račune, da se Ini omogući normalno poslovanje, no država se treba pripremiti za slučaj da se sumnja na mito i sudski potvrdi, jer tada je ugovor ništavan, MOL dobiva novac koji je uložio, a RH se vraćaju dionice koje je prodala MOL-u – kaže Šale. Uz to, HSP zanima što se čeka s drugooptuženim u ovoj aferi jer kaznena djela uzimanja i davanja mita jednake su težine.

– Ostane li sve samo na Sanaderu, biti će to znak da je riječ tek o političkom obračunu, a ne o zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa – smatraju u HSP-u.

==

Bravo Srb, ti si pravi Hrvat !

Sve mjere od EU i HDZ-a su poduzete da do toga dodje ali referendum se mora odrzati, e pa sad ti vidi dal se tu moze sto uciniti ili ne ja sam 100 posto uvjeren ako izadje 80 % biraca na glasanje da ne ulazimo u EU
ako se dogodi da izadje 50 % ulazimo na tu kartu oni i rade, nesto ce se dogoditi da izadje sto manje biraca jer je ustav vec prilagodjen za tu igru.

Bravo HSP!!!
Najmanje 50% ljudi je protiv ulaska u EU, a javna (!) televizija, dakle televizija svih nas, ne emitira spotove protivnika ulaska. Pretpostaljam da je to zato jer ih nema tko platiti (dok one "za" plaća vlada, to jest proračun, ali u krajnjoj liniji opet mi!) To je čak protuzakonito, protuustavno , da ne kažem dukobo nemoralni i licemjerno.

Pogledajmo istini u oči. EU je zajednica zemalja u se želje građana sustavno zanemaruju (sjetite se samo kako građanima podvaljen Lisabonski ustav), u kojoj nema zdrave poslovne konkurencije (sjetite se 2008 kad su veliki gubitaši sanirani novcem poreznih obveznika), koja nema vlastite vanjske politike (već samo podrepaški prati Ameriku), koja nema ni neke političke moći, a uvelike joj slabi ekonomska moć i značaj. Sljepo prateći američki model potpuno liberaliziranog kapitalizma, svoje vlastite građane sustavno lišava perspektive zaposlenja, pogotovo za mlade, jer se poslovi nemilice sele na daleko istok. Što nas u toj zajednici dobroga čeka?



Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link| 

0 comments: