itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Fischer upozorio Josipovića na korupciju!

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Josipović i Fischer, koji je stigao u službeni posjet Hrvatskoj, razgovarali su o političkim odnosima koje su ocijenili prijateljskima i jačanju gospodarske suradnje dviju država koja je, prema Fischerovim riječima, jako dobra i do koje je službenom Beču jako stalo.

Podsjetivši da je Austrija zemlja iz koje se najviše investira u Hrvatsku, Josipović je istaknuo kako ga je austrijsko izaslanstvo upozorilo da ulagačka klima u Hrvatskoj nije najbolja.

'Čuo sam, ono što i sami znamo, da su procedure duge i neizvjesne i da ima slučajeva koji graniče s korupcijom', rekao je hrvatski predsjednik. 'Izrazio sam jako uvjerenje da Vlada i Hrvatski sabor mogu i hoće promijeniti investicijsku klimu i da će Hrvatska biti pouzdan partner investitorima, pa i onima iz Austrije', rekao je Josipović.

Na pitanje austrijske novinarke što će Hrvatska konkretno poduzeti, Josipović je rekao da se odgovor nalazi u programu nove hrvatske vlade. 'Mi moramo osigurati da investicije budu brze i efikasne i da se biznis obavlja bez ikakvih zapreka. Investitor mora isplaćivati plaće i plaćati poreze, ali država ne smije bacati balvane pred investitore', naglasio je hrvatski predsjednik.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora i pljenidbe

Link| 

0 comments: