itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Tko je potpisao lažno uvjerenje?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Na sjednici u petak Vlada će Sanju Kalamburu razriješiti dužnosti ravnateljice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, neslužbeno doznajemo od izvora u Banskim dvorima.

O imenovanju Sanje Kalambure razgovarat ćemo ovih dana. Zatražit ću (Zoran Milanović) cjelokupnu dokumentaciju, pa ću na kraju kao predsjednik Vlade očito morati donjeti odluku jer se ne mogu baviti svim detaljima.

Kalambura je izabrana je na javnom natječaju, kojemu je priložila svu potrebnu dokumentaciju i iz koje je bilo nepobitno utvrđeno da je najbolji kandidat za šeficu Fonda.

Među dokumentacijom bile su dvije pravovaljane potvrde Općinskog suda u Zagrebu: jedna o nekažnjavanju i druga kojom se potrđuje kako se protiv Sanje Kalambure ne vodi niti jedan postupak.

Kako je protiv sporne ravnateljice Fonda na snazi optužnica za zlouporabu položaja i ovlasti, jedna od dvije potvrde Općinskog kaznenog suda u Zagrebu ne odgovaraju činjeničnom stanju.

Status: Nesposobnost uprave
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link|

0 comments: