itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Vlada: Zemljište ili ESOP

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

'Vlada vidi da će RIZ opet početi zarađivati pa nas želi opljačkati' Status: Organizirani kriminal

Stotinjak radnika RIZ odašiljača okupilo se na Markovu trgu tražeći hitan sastanak s predstavnicima Vlade. Ne žele, tvrde, nadzorni odbor i upravu po političkoj podobnosti, već žele spriječiti pljačku u svojoj firmi.

Naša Vlada radi na našoj likvidaciji zbog atraktivnog zemljišta, dok cijeli svijet želi naše usluge jer imamo najmodernije tehnologije. Zbog tog zemljišta ne dopuštaju  nam ni ESOP, odnosno radničko dioničarstvo, kako bismo sami odlučivali o svojoj sudbini – poručili su radnici.
Član uprave Milić Bijelić tvrdi da Vlada vidi da će RIZ opet početi zarađivati pa ih se opet želi opljačkati kako se to već godinama radilo.

– Radnici su prevareni za dionice, a dioničko društvo za 103 milijuna kuna. Mi ne tražimo tuđi novac, već ono što je naše i što smo sami zaradili. Da državi dugujemo i kunu, već bismo bili na listi poreznih dužnika – kazao je Bijelić te pozvao financijsku policiju da već sutra, ako treba, uđe u tvrtku gdje će, kaže, naći samo transparentno poslovanje.
Predstavnici radnika pokušali su ući u zgradu Vlade, no tamo im je rečeno da nema nikoga tko bi ih primio.

U međuvremenu je pokraj njih prošao premijer Milanović, no iako su vikali za njim, nije ih niti pogledao.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link|

0 comments: