itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sutkinja Šostera odgovorna za niz zastara

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ivan Tironi, predsjednik trogirskog Općinskog suda, uputio je Državnom sudbenom vijeću prijedlog za stegovno kažnjavanje sutkinje Nele Šostere zbog neprofesionalnog postupanja u čitavom nizu predmeta. Inspekcija koju je poslao šef Županijskog suda u Splitu Ante Perkušić ustanovila je propuste u čak 18 predmeta.

Zaboravila objaviti i napisati presude?!

Sutkinja Šostera je odgovorna za niz zastara jer nije zaključila predmete u primjerenom roku. Neke je rasprave zaključila, ali presudu nije objavila, nešto je, pak, i presudila, ali presudu nije napisala. I tako godinama.

Pred kolegama koji su stigli u inspekciju, sutkinja Šostera nije imala objašnjenja za svoje postupke.

Predsjednik suda Tironi u odgovoru na naš upit oko stegovnog kažnjavanja naveo je kako razrješenje nije tražio, premda je po Zakonu to mogao. Državno sudbeno vijeće, inače, nije vezano za njegov prijedlog, odluku donose isključivo na temelju svog zaključka o težini počinjenog djela.


Status: Korumpirano pravosuđe
Lokacija: Trogir
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: