itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ranko Ostojić i tajkun Pavić

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, već sedam godina živi u stanu Ninoslava Pavića, preciznije tvrtke Com.Com d.o.o. iz Zagreba čiji je Pavić većinski vlasnik, a koja posjeduje i 50 posto izdavačkog poduzeća EPH.

Riječ o jednoj od tri zgrade u zagrebačkoj Bužanovoj ulici koja čini tzv. „Hypo Kvart“ na križanju Heinzelove i Branimirove. Riječ je o naselju koje je izgrađeno 2005. godine, a investitor je bila tvrtka Hypo-Alpe-Adria Consultants d.o.o..
Ministar je sinoć samo kratko reagirao na medijske napise napisavši na svom Facebook profilu poznati ljevičarski slogan: "No pasaran", što znači: "Neće proći".

Tvrtka HAAC d.o.o. bivši je nekretninski biznis Hypo banke koji je 2006. prodan Ninoslavu Paviću uz kojega se kao suvlasnici navode Allegheny Financial iz Švicarske, te bivši direktor EPH Stipe Orešković i Damir Farkaš nekadašnji direktor Consultantsa. Prema pisanju austrijskih medija za prodaju tvrtke Hypo Alpe Adria Consultant d.o.o. zainteresirano je i austrijsko državno tužilaštvo.

Tvrtka HAAC d.o.o. u Hrvatskoj i Srbiji uključivala je oko 50 projekata i više od dva milijuna četvornih metara zemljišta. Službeni kupac Hypo Consultantsa, čija je knjigovodstvena vrijednost oko 180 milijuna eura, a upućeni tvrde kako je stvarna vrijednost oko 1,6 milijardi eura, bila je zagrebačka brokerska kuća Hypo Real Estate Photo Reuters Auctor.

Nakon objavljivanja vijesti o prodaji Hypo Consultantsa zagrebačkim brokerima, mediji su objavili kako iza Auctora zapravo stoji konzorcij kojem je na čelu Ninoslav Pavić, što je on u početku demantirao. HAAC je vlasnik više tvrtki iz Zagreba, koje posjeduju vrlo vrijedne nekretnine, poput dijela Vjesnikovog nebodera, dio zgrada u Tomićevoj ulici, nedovršene zgrada Cimosa na Zagrebačkoj aveniji, terene u Stupniku od 170 tisuća kvadrata, terene na Savskoj Opatovini od 78 tisuća kvadrata, terene na Žitnjaku veličine 117 tisuća kvadrata, zgrade u Buzanovoj, Rusanovoj, Koranskoj, Kapucinskoj i Trakošćanskoj ulici, te dio hotela Laguna…

Najam plaća Agencija za upravljanje državnom imovinom

Ninoslav Pavić potvrdio je Večernjem listu da u stanu njegove tvrtke Com.Com d.o.o. živi Ranko Ostojić, navodeći da je Ostojić taj stan počeo koristiti još 2005. kao zaposlenik njegove „Slobodne Dalmacije“. Od 2007 g. kada Ostojić postaje saborski zastupnik SDP-a do danas, najam za taj stan plaća Agencija za upravljanje državnom imovinom. Pavićeva tvrtka Com.Com d.o.o. nalazi se na Linićevoj listi zbog poreznog duga od 2,521.402,02 kune, dok je Ostojićev susjed Davor Butković na istoj listi poreznoj upravi dužan 1,468,798,00 kuna.

====

Kakav porez, Pavić je kriminalac koji je zaštičen tako što je postavio svog bivšeg direktora za ministra UP. Pukanić ga je stavio preko noći u zatvor i to je bilo sve. Od tada se nakupilo još afera - hypo, adriatica.net, slobodna dalmacija, kamensko... a pavić slobodan kao ptica. Sad jutarnji pušta maglu i okreće pažnju na klicu, njihov vlasnik nije ništa bolji od njega.

Ninoslav Pavic je kriminalac a izgleda da Ranko Ostojic stiti kriminalce. Danas je Jutarnji napisao naslov da raste podrska gradjana smjeru u kojem ide Vlada, a kad fakat procitas vidis da 63% gradjana misli da Vlada ide u krivom smjeru. Taj Jutarnji je smeće od novina kako je rekao Mesic a njegovi novinari se uvlace u guzicu SDP-u.

Znaš , jebeno je to kada ti ministar priča o poštenju - i gleda te u oči.
A živi na grbači naroda i još stanuje kod lopine koja ne plaća porez i koja izbacuje radnice Kamenskog na ulicu !
i k tome dovodi prijatelje iz MIROVINE da ih zaposli u MUP-u !
"Čini se da su svi odabranici ministra unutarnjih poslova sporni. Prijatelji, odvjetnici, umirovljenici i SDP-ovci koje je imenovao zarađivat će od 12 do 15 tisuća kuna neto"naslov iz velajče ove godine-

SDP je uspjelo u devet mjeseci pokazati da po načinu rada i razmišljanja nije bolji od HDZ-ovskih lopina! Sad ćemo čitati u Jutarnjem, a i na ovom forumu, kako su i to Karamarkova podmetanja.

Međutim, Jutarnji je opasniji. Zašto? Zato što negativne poruke i ideje plasira kroz "modernost" i "liberalizam", "progresivnost". Jutarnji je u vlasništvu jednog od većih tajkuna, i naravno da određene stvari neće nikada biti objavljene. I nedostatak istih se pokriva šundom.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage
Link|

0 comments: